m-ion1

Explosieve damp en sporen - M-ION

Hoge gevoeligheid en selectiviteit
Explosieve damp en sporen - M-ION - M-ION detecteert TNT, C4, nitroglycerine, dynamiet, DNT en meer,...
Minimaal aantal valse alarmen
Gebruikt geen radioactieve materialen
Ergonomisch en zeer eenvoudig te bedienen

Tegenwoordig is snelle en efficiënte detectie van explosieven van vitaal belang om terroristische daden te voorkomen. Heel vaak zijn zelfs honden met de beste training niet in staat om bedreigingen effectief te detecteren, vooral in stedelijke omgevingen, waar verschillende andere geuren en afleidingen aanwezig kunnen zijn: verven, aardolieproducten en andere dieren, om nog maar te zwijgen van hoge geluidsniveaus. Tegelijkertijd hebben conventionele apparaten een beperkte bruikbaarheid vanwege hun grote formaat en gewicht.

De M-ION draagbare explosievendetector, een product van Inward Detection, heeft unieke eigenschappen waarmee hij dampen kan detecteren of hoeveelheden gevaarlijke stoffen kan opsporen , zowel in gebouwen als in verschillende transportmiddelen, zoals auto's, treinen, schepen of vliegtuigen.

De explosieve damp en sporen - M-ION kan een breed scala aan explosieve stoffen en hun dampen detecteren en identificeren . Het is mogelijk om explosieven in zuivere vorm te detecteren , zoals TNT (trinitrotolueen), RDX (hexogeen), C4, Semtex, PETN (Pentaerythritol tetranitraat), ANFO, EGDN (ethyleenglycoldititraat), HMX (octogeen), nitroglycerine, dynamiet, DNT, zwart poeder, evenals hun derivaten en combinaties. De draagbare explosievendetector kan deze materialen ook detecteren in de modus "deeltjesanalyse" . Monsters kunnen worden genomen met oppervlak doekjes gemaakt van gewone aluminiumfolie. De M-ION draagbare detector kan worden gebruikt bij een breed temperatuurbereik , zowel binnen als buiten.

De explosieve damp en sporen - M-ION maakt gebruik van FAIMS-technologie (Field Asymmetric Ion Mobility Spectrometry), met behulp van ionisatie veroorzaakt door corona-ontladingen. Het maakt geen gebruik van radioactieve materialen en is dus volledig veilig voor de operator en personeel in de buurt. Als gevolg hiervan heeft de M-ION-detector geen speciale transport-, opslag- of bedieningsmethoden nodig.

De explosieve damp en trace - M-ION draagbare explosievendetector bestaat uit twee onafhankelijke gasstroomcircuits . De eerste verzamelt monsters en de tweede produceert een schone en droge draagstroom, die wordt gebruikt om de detector te reinigen. Het systeem vereist geen kalibratie . Een elektrostatische klep filtert ionen op basis van hun polariteit, wat het aantal valse alarmen veroorzaakt door andere stoffen dan explosieven aanzienlijk vermindert.

De toegepaste technologieën en de algoritmen voor het analyseren van de samenstelling van monsters zorgen voor een hoge selectiviteit en weerstand tegen interferentie . Met de gespecialiseerde software van de M-ION kan het monsterspectrum worden vergeleken met typische spectra van pure en gemengde explosieven, waardoor het met een hoge mate van zekerheid kan worden geïdentificeerd.

De explosieve damp en sporen - M-ION is zeer eenvoudig te gebruiken en vereist geen speciale expertise of speciale training. Informatie over detectie en type explosieven in een monster wordt weergegeven op het ingebouwde LCD-scherm of op een afzonderlijk apparaat dat is uitgerust met een WiFi-interface . Een WiFi-apparaat kan ook worden gebruikt als een interface voor afstandsbediening (pc, Mac, tablets en smartphones). Met een geheugenkaart van 2 GB kunt u de detectie- en alarmgeschiedenis opslaan voor verdere analyse.